Menuear.com

Inspiring the world.

Hebben infraroodstralers ventilatoren?

infraroodstralers ventilatoren

Veel mensen hebben gehoord van infraroodlicht en golflengten uit hun natuurkundeles op school of over weetjes die ze hebben opgepikt uit tv-programma’s en reclamespots. Infraroodstralers gebruiken diezelfde stralingsenergie om bijvoorbeeld uw meubels, muren en vloeren te verwarmen. Terwijl het bij andere soorten verwarmingstoestellen enige tijd kan duren voordat de kamer is opgewarmd, zijn infraroodverwarmers onmiddellijk. Ze gebruiken ook minder elektriciteit en kunnen milieuvriendelijk zijn, afhankelijk van het type stroom dat ze gebruiken, zoals propaan of aardgas.

infrarood verwarming

Het belangrijkste dat een infraroodstraler anders maakt dan andere soorten verwarming, is dat hij niet de lucht verwarmt, maar objecten en oppervlakken. Door deze directe warmte hoef je de ventilator in huis niet de hele tijd te laten draaien, wat een grote besparing op je energierekening oplevert. Ze zijn ook stiller dan andere soorten verwarmingstoestellen en kunnen een goede optie zijn voor mensen met astma of ademhalingsproblemen.

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

Een ander voordeel van infraroodwarmte is dat deze geen condensatie veroorzaakt en natte delen van uw huis zelfs kan uitdrogen. Dit is een echt voordeel voor huizen met schimmel- en vochtproblemen. Het feit dat de infraroodgolven worden geabsorbeerd door oppervlakken en niet door de lucht, betekent ook dat deze warmte veel sneller kan worden gebruikt om verf- of waterbeschadigde muren uit te drogen dan ventilatoren.

Hebben infraroodstralers ventilatoren?

Je zult dit soort infraroodstralers waarschijnlijk vooral tegenkomen in magazijnen, garages en vliegtuighangars, maar ook in sommige spelonkachtige ruimtes in huis die snel verwarmd moeten worden om te voorkomen dat er koude lucht binnendringt. Ze worden echter steeds populairder voor algemene doeleinden. gebruik en kan een zeer kostenefficiënte manier zijn om een ruimte warm te houden.

Ze zijn ook ideaal om een ruimte warm te houden als slechts een bepaald deel ervan wordt gebruikt en je geen geld en energie wilt verspillen aan het verwarmen van lege kamers. Ze zijn ook heel snel opgewarmd en je kunt vaak een thermostaat zo instellen dat ze alleen aangaan als je in de kamer bent. Dit is een geweldige manier om de rekeningen laag te houden en is efficiënter dan het verwarmen van een heel huis als er niemand thuis is.

Als je ervoor kiest om een infraroodstraler te gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is, zodat de warmte niet te gemakkelijk ontsnapt. Zorg er ook voor dat u het juiste maatsysteem gebruikt voor de kamer die u verwarmt. Veel mensen hebben van deze verwarmingstoestellen ook hun primaire verwarmingsbron gemaakt, omdat ze individueel kunnen worden geregeld met een thermostaat, waardoor ze veel efficiënter zijn dan andere soorten centrale verwarming.

Infraroodstralers vergen zeer weinig onderhoud en zijn ongelooflijk eenvoudig schoon te maken. Ze hebben geen bewegende delen, raken niet verstopt en hebben geen filters nodig die schoongemaakt moeten worden. Ze kunnen aan de muur of het plafond worden gemonteerd en zijn eenvoudig te installeren door een gekwalificeerde elektricien. Omdat ze op beeldhoogte of hoger staan, weet je zeker dat ze buiten bereik zijn van kinderen en kwetsbare volwassenen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *